Voedsel drogen

  • Posted on
  • 0
Voedsel drogen

Droogoven nodig? Bij Horeca Traders hebben we een grootte collectie waaruit u kunt kiezen. Heeft u er moeite met een keuze maken dan kunnen we u helpen. U kunt ons bereiken via de mail of de telefoon.

 

De functie van de droogoven is voedsel droger door vocht er uit te trekken oftewel conserveren. Dit doe je zodat de etenswaren langer houdbaar zijn. Het is erg handig omdat het de vitamines en mineralen er niet uit getrokken worden. De droogoven oftewel voedseldroger maakt gebruik van warme en luchtcirculatie.

 

Als je een droogoven gaat aanschaffen dan heeft u keuze uit een verticale en een horizontale droogoven. De verticale drogers zijn sneller en compacter maar de warmte wordt niet gelijkmatig verdeeld omdat de warmte vanuit de onderkant komt. Bij de horizontale droogt het wel gelijkmatiger omdat de warmte wordt verdeeld, de warmte komt vanuit de zijkant. U moet letten op een paar dingen. Ten eerste moet u letten op de temperatuur, hoe warm wilt u het hebben. Ten tweede moet u letten op de ruimte bijvoorbeeld als u fruit gaat conserveren kunt u beter voor een iets compactere variant gaan. En als laatst zou ik letten op de manier van de warmteverdeling.

 

https://www.horecatraders.com/nl/keukenapparatuur/droogovens/

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published