Gezonde en bewuste foodtrends van 2019

Gezonde en bewuste foodtrends van 2019

We zitten inmiddels alweer 10 dagen in het nieuwe jaar. Wij hopen dan ook dat u een goed begin van 2019 achter de rug heeft. Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen! Daarom zijn wij zijn op zoek gegaan naar dé foodtrends voor 2019, waar u als horecaondernemer zeker uw voordeel uit kan halen en waarmee u uzelf kunt onderscheiden.

Groenten als vervanger van vlees

Met de opkomst van veganisten en vegetariërs is het belangrijk dat horecaondernemers bewust zijn van de kansen die dit met zich meebrengt. Steeds meer horecazaken zetten plantaardige alternatieven op de kaart, waarmee ze een nieuwe doelgroep aanspreken en dus een breder publiek trekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vleesvervangers, zoals groenteschnitzels. U doet er zeker goed aan om de menukaart uit te breiden en in te spelen op deze trend.

 

 

Non- of licht-alcoholische dranken

Veel smaak, weinig alcohol. Dat is een trend die wij voorspellen voor in 2019. Het is ook niet voor niks dat bijvoorbeeld Radler dranken de afgelopen jaren een enorme opmars hebben gemaakt. Speciaalbierzaken zetten steeds meer in op speciaalbiertjes met lage alcoholpercentages. Ook voor veel andere drankjes worden alternatieven bedacht met minder alcohol, bijvoorbeeld alcoholvrije cocktails (mocktails).

 

 

Bezorg échte maaltijden, rechtstreeks uit de keuken!

Bij het bezorgen van eten denk je al snel aan pizza’s en spareribs. Toch kunt u als u bijvoorbeeld restauranteigenaar bent, best eens overwegen om een bezorgdienst te lanceren. Er zitten namelijk ontzettend veel voordelen aan: meer omzet, nieuwe gasten en vaste gasten kunnen vaker bediend worden.

 

De consument is op zoek naar gemak en jij kunt deze oplossing bieden. Met de thermoboxen van HorecaTraders houdt u de gerechten tijdens transport op temperatuur. Houd er wel rekening mee dat niet elk gerecht geschikt is voor bezorging. U doet er dus goed aan om de bezorgkaart anders in te richten dan de menukaart. Vergeet ook niet warme gerechten en koude gerechten en dranken apart van elkaar te verpakken. Ook al lijkt de markt van het bezorgen misschien wat verzadigd, wij zien nog volop kansen met gerechten die vers van de chef bezorgd worden!

 

 

Fast casual: snelle gezonde hap

Bij een snelle hap denkt men al snel aan een vette snack, zoals een hamburger of een patatje. Een trend in de fastfoodsector is dat er steeds meer gezonde snelle happen verschijnen, omdat de consument ook steeds meer bewust wordt in het dagelijks leven. Voorbeelden daarvan zijn pompoenburgers of pizza’s die een groentebodem hebben. Je kunt het zo gek niet bedenken!

 

 

Uitzondering wordt de standaard

Waar begrippen als vegetarisch, glutenvrij en vegan jaren terug als uitzondering werd gezien, is het nu eerder de standaard. Als horecaondernemer doet u er goed aan om voldoende alternatieven te bieden, zoals lactose- glutenvrij, vegetarisch of vegan menu. U laat hierbij bovendien aan uw gasten merken dat u ze serieus neemt, en dat zal zeker gewaardeerd worden. Daarnaast maakt u uw menu aantrekkelijker worden grote groepen.

 

 

Zet in op customer experience!

De customer experience zal in 2019 nog belangrijker worden als onderscheidende factor. Denk bijvoorbeeld aan een open keuken of het flamberen van gerechten aan de tafel van de gast. Ergens uit eten gaan doe je tenslotte voor de ervaring, anders had je net zo goed thuis kunnen eten. Een sterk onderscheidend concept waarbij jij het script schrijft en de gast de acteur is, dat is wat je wilt bereiken.

 

Kommentare

Sei der erste der einen Kommentar schreibt....

Schreibe einen Kommentar
* Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.
* Pflichtfelder